Rulada Frageda cu Gem de Caise

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -5 linguri cu varf gem de caise / gem
  • Blat
  • -3 oua
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -5 linguri lapte praf (se pot inlocui cu 2 linguri faina)
  • -1 praf de sare
  • Decor
  • -zahar pudra sau ciocolata + nuca maruntita

Mod de preparare

Puneti gemul intr-un bol si frecati-l sau incalziti-l putin sa devina o pasta groasa, dar in acelasi timp usor si repede de intins. Dati deoparte.

Tapetati cu hartie de copt o tava (30 x 40 cm sau mai mare), ungeti-o cu putin ulei (ca sa usureze desprinderea ulterioara de blatul copt) si puneti-o in cuptorul incins la temperatura de 180- 200 grade.

Intre timp, mixati ouale cu zaharul pana devine o crema spumoasa ce si-a triplat volumul. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, laptele praf, sarea si asigurati-va sa nu ramana cocoloase. Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta smantanei.
Scoateti tava incinsa din cuptor si turnati aluatul, apoi nivelati.

Dati la cuptor pentru 5 - 7 min sau pana ce blatul este facut si doar incepe sa se aureasca pe margini. Atentie! supravegheati cuptorul pentru ca aluatul se coace foarte repede si riscati sa se “bronzeze“ prea tare.

Scoateti tava din cuptor. Imediat, cat blatul este fierbinte, ungeti cu gemul pregatit si rulati cat mai strans posibil, desprinzand in acelasi timp hartia de copt. Lucrati foarte repede deoarece blatul fiind subtire se raceste repede si se va rupe la rulare. Ca sa nu va frigeti mainile, puteti folosi un prosop sau manusi de bucatarie.

Lasati sa se racoreasca, apoi o puteti felia si servi.

Se poate decora cu zahar pudra sau cu ciocolata topita si presarata cu nuca maruntita.
Este la fel de buna si calda si rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat

Un fel de salam de biscuiti cu imbracaminte .....

Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj