Rulada cu Piure de Castane

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri de zahar
  • -5 linguri de faina
  • -5 linguri de apa
  • -1 plic zahar vanilinat
  • Pt crema:
  • -1 pachet piure de castane (250 g)
  • -250 g frisca lichida
  • -3 linguri granule de ciocolata ( din acelea pt ornat)
  • Pt ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic Intaritor pt frisca

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu apa. Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul si se bat din nou pana se intaresc. Se adauga galbenusurile, se bate iar, se pune faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cantitatea este pt o tava mare de aragaz.

Se coace 20' la 190gr C. cand este gata se rastoarna peste un prosop de bucatarie ud si stors bine. Se desface hartia de copt de pe blat. Se ruleaza impreuna cu prosopul si se lasa pan ase raceste.

Intre timp se pregateste umplutura: se bate frisca spuma si se adauga treptat piureul de castane, iar la sfarsit granulele de ciocolata. Se bate si frisca pt. decor impreuna cu intaritorul de frisca.

Se desface rulada, se aseaza pe un platou/tava si se umple cu crema. Se ruleaza la loc. Se imbraca in frisca si se orneaza dupa inspiratia momentului.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Milkshake cu zmeura si banana

Astazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...

Milkshake cu zmeura si banana
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj