Rulada cu Mere, Mascarpone si Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 600 g mere curatite si taiate felii
  • sucul de la o 1/2 de lamaie proaspat stors
  • sucul de la o 1/2 de portocala proaspat stors
  • 30 g unt nesarat (82%)
  • 1 bat subtire de scortisoara proaspat macinat
  • 3 boabe de enibahar proaspat macinate
  • 2 cuisoare proaspat macinate
  • 100 g zahar nerafinat
  • 250 g mascarpone
  • Pentru blat:
  • 5 albusuri ecologice
  • 50 g zahar nerafinat
  • 5 galbenusuri ecologice
  • 70 g zahar nerafinat
  • 1/4 lingurita sare de mare fina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 100 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)
  • 20 g cacao ecologica
  • 100 g faina de grau alba
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf mic de coaja de portocala ecologica rasa fin
  • Pentru decorare:
  • 70 g ciocolata amaruie intre 60-70% fara lecitina sau grasimi vegetale
  • 70 ml smantana pentru frisca neindulcita (sa nu fie vegetala)

Mod de preparare

Puneti merele intr-o cratita cu sucul de citrice, untul, mirodeniile macinate si zahar. Lasati-le foc mic-mediu sa se gateasca pana cand sunt moi amestecand ocazional. Ajustati cantitatea de zahar sau mirodenii dupa plac. Intre timp pregatiti restul de ingrediente.

Bateti albusurile cu cele 50 g zahar intr-un bol pana cand sunt tari si raman pe tel. In alt bol bateti galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o crema subtire. Adaugati peste acestea sare, extract de vanilie, smantana, amestecati apoi inglobati faina, cacao, praf de copt si coaja de portocala. Turnati acestea peste albusurile batute si incorporati-le.

Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Aranjati o foaie de copt intr-o tava de aproximativ 40 cm x 30 cm. Intindeti uniform aluatul obtinut si coaceti aproximativ 13-14 minute. Pregatiti un prosop curat pe o suprafata. Rasturnati blatul obtinut pe prosop, desprindeti foaia de copt apoi rulati-l si lasati deoparte vreo 15-20 de minute. Desfaceti-l rulada cu grija si transferati-o pe o folie alimentata.

Cand merele sunt gata lasati sa se raceasca complet. Intindeti branza mascarpone pe blat (pe suprafata unde a fost foaia de copt) apoi merele deasupra. Rulati cu grija dupa care lasati deoparte.
Puneti ciocolata si smantana pe o baie de aburi.

Amestecati pana cand ciocolata s-a topit, luati vasul de pe aburi si continuati sa amestecati pana cand este bine incorporata cu smantana. Intindeti-o uniform pe rulada deasupra si pe margini, lasati sa se raceasca putin dupa care puneti in frigider pana cand ciocolata s-a intarit.

* Daca nu va place ciocolata amaruie deasupra adaugati putina miere sau zahar nerafinat dupa gust.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...