Puneti merele intr-o cratita cu sucul de citrice, untul, mirodeniile macinate si zahar. Lasati-le foc mic-mediu sa se gateasca pana cand sunt moi amestecand ocazional. Ajustati cantitatea de zahar sau mirodenii dupa plac. Intre timp pregatiti restul de ingrediente.
Bateti albusurile cu cele 50 g zahar intr-un bol pana cand sunt tari si raman pe tel. In alt bol bateti galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o crema subtire. Adaugati peste acestea sare, extract de vanilie, smantana, amestecati apoi inglobati faina, cacao, praf de copt si coaja de portocala. Turnati acestea peste albusurile batute si incorporati-le.
Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Aranjati o foaie de copt intr-o tava de aproximativ 40 cm x 30 cm. Intindeti uniform aluatul obtinut si coaceti aproximativ 13-14 minute. Pregatiti un prosop curat pe o suprafata. Rasturnati blatul obtinut pe prosop, desprindeti foaia de copt apoi rulati-l si lasati deoparte vreo 15-20 de minute. Desfaceti-l rulada cu grija si transferati-o pe o folie alimentata.
Cand merele sunt gata lasati sa se raceasca complet. Intindeti branza mascarpone pe blat (pe suprafata unde a fost foaia de copt) apoi merele deasupra. Rulati cu grija dupa care lasati deoparte.
Puneti ciocolata si smantana pe o baie de aburi.
Amestecati pana cand ciocolata s-a topit, luati vasul de pe aburi si continuati sa amestecati pana cand este bine incorporata cu smantana. Intindeti-o uniform pe rulada deasupra si pe margini, lasati sa se raceasca putin dupa care puneti in frigider pana cand ciocolata s-a intarit.
* Daca nu va place ciocolata amaruie deasupra adaugati putina miere sau zahar nerafinat dupa gust.
Un pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp!
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti