Rulada Cu Dulceata Sau Cu Crema De Ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua sau 10 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri faina (000) Pentru umplut:
  • 400 gr dulceata
  • un pachet unt
  • o cuie mica crema de ciocolata,
  • 1 lingurita esenta de rom
  • zahar vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul.
Se amesteca galbenusurile cu uleiul.
Amestecati compozitia de albus cu cea de galbenus, amestecand usor sa nu cada albusurile. Daca aveti doar albusuri, picurati uleiul in spuma de albusuri si amestecati pentru omogenizare.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si adaugati in compozitia de oua, continuand sa amestecati usor.
Turnati aluatul intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt.

Coaceti 10 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic.

Crema de ciocolata:

Frecati spuma un pachet de unt (80% grasime).
Adaugati cate o lingura din crema de ciocolata si omogenizati. La sfarsit puneti esenta de rom.

Asambarea ruladei:

Lucrati repede ca sa nu se raceasca blatul.
Desprindeti blatul de pe hartia de copt.
Puneti deasupra dulceata preferata (usor incalzita) sau crema de ciocolata. Rulati cu ajutorul hartiei de copt si lasati sa se raceasca infasurata in hartia in care ati copt. Rulada cu crema de ciocolata dati-o la frigider pana se intareste bine untul (eu o tin la congelator).

Pudrati cu zahar vanilat sau ornati dupa plac cu ciocolata topita.
Poate ramane chiar si nepudrata deoarece are o crusta neteda aurie.

Se poate pastra foarte bine in congelator - se taie felii si se dezgheata la temperatura camerei in cateva minute. Este perfecta pentru musafirii neanuntati sau pentru zilele cand suntei prea ocupate ca sa mai faceti ceva dulce.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Un desert pe cat de simplu de facut, pe atat de savuros. Mananci si nu te mai saturi de el, nu mai lasi lingurita din mana,...

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj