Blat:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga esentele si coaja de lamaie. Se toarna in fir subtire peste bezea, apoi incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava mare ( tava de aragaz) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit la foc mediu pentru 15-20 minute. Scoatem blatul si il rulam imediat cu hartia in care a fost copt. Cand s-a racit il desfacem din hartie, il umplem cu crema si rulam din nou.
Crema:
Peste cacaoa amestecata cu zaharul se toarna apa, se amesteca cu telul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul. Galbenusurile se bat bine cu furculita si se toarna peste crema de cacao, se mai tine pe foc pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se adauga esenta. Cand compozitia s-a racit se amesteca cu untul si se mixeaza bine.
Frisca pentru ornat:
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racit se da la frigider cateva ore, de preferinta se lasa peste noapte. Cand este racita se mixeaza bine si se orneaza rulada cu ea.
Un desert delicios pentru copii si nu numai!
Orez cu lapte si sos de capsuniAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.