Rotocoalele Umplute cu Nutella

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • -50 g untura, la temperatura camerei
  • -15 g sare
  • -500 g faina
  • -20 g drojdie proaspata / 7 g drojdie uscata
  • -50 g zahar
  • -250 g apa, calduta
  • Altele
  • -galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte pentru uns
  • -zahar brun pentru presarat
  • -nutella

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untura, sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zahar si dizolvata in apa calduta. Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: alifiati drojdia cu zahar si diluati cu putina apa calduta. Turnati in mijlocul fainii cernute.
Adaugati untura, sarea si putin cate putin restul de apa calduta.

Framantati rapid (circa 5 min) un aluat neted, care se desprinde de vas si mana.
Dati-i forma de bila, puneti intr-un bol, acoperiti cu folie de plastic si lasati la crescut pentru circa 2 ore, in loc cald si ferit de curenti sau pana ce isi dubleaza volumul.

Scoateti pe planul de lucru usor infainat si taiati aluatul in parti egale de circa 35 g fiecare.
Modelati-le sub forma de bile, transferati in tava tapetata cu hartie de copt si faceti o adancitura adanca in mijlocul fiecareia, apasand cu degetul.

Lasati la crescut 30 min, in loc cald sau pana cand isi dubleaza volumul.
Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte, presarati zahar brun si puneti cate 1 lingurita de nutella in fiecare adancitura.

Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade si coaceti la aceeasi temperatura, in mijlocul cuptorului, pentru 25- 30 min sau pana cand aluatul este facut si frumos aurit.
Scoateti-le pe un gratar si lasati la racit.
Sunt super pufoase si bune.

Socată reţeta bunicii

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri