Rondele de mar cu inghetata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 4 persoane :
  • 1 mar mai mare
  • 250 ml vin rosu
  • 4 linguri mari miere de albine
  • scortisoara macinata
  • inghetata 4 globuri, de care dorim
  • frisca lichida, ciocolata razuita

Mod de preparare

Marul se curata , se indeparteaza cotorul in asa fel incat marul sa ramana intreg. Se taie rondele mai grosute. Intr-o tigaie punem vinul la foc ,adaugam cele 4 linguri miere albine , punem si 1 lingurita moca de scortisoara (eu atat am pus ca imi place f. mult ) si cand da in clocot punem si rondelele de mere in acest amestec . Le lasam cam 30 secunde pe o parte si si 30 sec pe cealalta parte sa se patrunda cu vinul indulcit si aromat.

Rondelele se scot fiecare separat pe o farfurie , se pune deasupra sirop in care au fiert si se lasa un pic la racit . Deasupra fiecarei rondele de mar asezam un glob de inghetata .

Se poate presara cu ciocolata razuita , se poate turna peste frisca lichida , sau batuta . Fiecare poate sa orneze dupa imaginatie .
Acest desert are un nume pe care eu nu l-am retinut la emisiunea in care a fost prezentata, dar este delicios si usor de realizat .

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

Un desert cremos, aromat, delicios pentru acest sfarsit de saptamana. Trebuie sa ne rasfatam putin, nu e asa?

Prajitura cu mascarpone si fructe de padure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj