Rondele de mar cu inghetata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 4 persoane :
  • 1 mar mai mare
  • 250 ml vin rosu
  • 4 linguri mari miere de albine
  • scortisoara macinata
  • inghetata 4 globuri, de care dorim
  • frisca lichida, ciocolata razuita

Mod de preparare

Marul se curata , se indeparteaza cotorul in asa fel incat marul sa ramana intreg. Se taie rondele mai grosute. Intr-o tigaie punem vinul la foc ,adaugam cele 4 linguri miere albine , punem si 1 lingurita moca de scortisoara (eu atat am pus ca imi place f. mult ) si cand da in clocot punem si rondelele de mere in acest amestec . Le lasam cam 30 secunde pe o parte si si 30 sec pe cealalta parte sa se patrunda cu vinul indulcit si aromat.

Rondelele se scot fiecare separat pe o farfurie , se pune deasupra sirop in care au fiert si se lasa un pic la racit . Deasupra fiecarei rondele de mar asezam un glob de inghetata .

Se poate presara cu ciocolata razuita , se poate turna peste frisca lichida , sau batuta . Fiecare poate sa orneze dupa imaginatie .
Acest desert are un nume pe care eu nu l-am retinut la emisiunea in care a fost prezentata, dar este delicios si usor de realizat .

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.