Rasfatul Simturilor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 6 oua
  • - 230 g zahar
  • - coaja rasa de la 2 portocale netratate (neceruite)
  • - 70 ml suc de portocale, proaspat stors
  • - 400 g amestec de ciocolata rasa, ½ neagra si ½ alba sau doar amaruie
  • - 250 g unt moale, taiat bucatele
  • - 50 g faina
  • - zahar pudra vanilat, pentru ornat

Mod de preparare

Mixati ouale cu 130 g zahar pentru 3-4 min sau pana cand isi tripleaza volumul si capata un aspect cremos, pufos si aerat. Inglobati coaja rasa de portocala. Separat, puneti pe foc mic restul de zahar impreuna cu sucul de portocala si lasati pana se topeste zaharul.

Luati de pe foc, adaugati ciocolata rasa si amestecati repede si energic, pana ce aceasta este topita.
Imediat inglobati untul si frecati bine pana la omogenizare. Lasati sa se racoreasca. Adaugati compozitia cu oua, lingura cu lingura, amestecand usor dupa fiecare pana la incorporarea completa.

Puneti faina cernuta si amestecati usor, prin rasturnare de sus in jos.
Turnati intr-o forma rotunda (diametrul 26 cm) tapetata cu hartie de copt.
Asezati forma intr-o alta tava cu pereti inalti si turnati apa fierbinte pana la ½ din inaltimea formei cu prajitura.

Dati la cuptorul preancalzit la 180 grade pentru aproximativ 1 ora sau pana ce prajitura este inchegata, ferma si prinde deasupra o crusta frumos rumenita. Transferati din tava cu apa pe un gratar si lasati la racit in forma, apoi scoateti-o pe un platou prin rasturnare.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf vanilat.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Croissante cu branza de vaci

Reteta de aluat este cel de la cornurile bratislava. Diferenta dintre cele doua retete este ca am tinut tava cu cornurile...

Croissante cu branza de vaci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.