Rasfatul Simturilor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 6 oua
  • - 230 g zahar
  • - coaja rasa de la 2 portocale netratate (neceruite)
  • - 70 ml suc de portocale, proaspat stors
  • - 400 g amestec de ciocolata rasa, ½ neagra si ½ alba sau doar amaruie
  • - 250 g unt moale, taiat bucatele
  • - 50 g faina
  • - zahar pudra vanilat, pentru ornat

Mod de preparare

Mixati ouale cu 130 g zahar pentru 3-4 min sau pana cand isi tripleaza volumul si capata un aspect cremos, pufos si aerat. Inglobati coaja rasa de portocala. Separat, puneti pe foc mic restul de zahar impreuna cu sucul de portocala si lasati pana se topeste zaharul.

Luati de pe foc, adaugati ciocolata rasa si amestecati repede si energic, pana ce aceasta este topita.
Imediat inglobati untul si frecati bine pana la omogenizare. Lasati sa se racoreasca. Adaugati compozitia cu oua, lingura cu lingura, amestecand usor dupa fiecare pana la incorporarea completa.

Puneti faina cernuta si amestecati usor, prin rasturnare de sus in jos.
Turnati intr-o forma rotunda (diametrul 26 cm) tapetata cu hartie de copt.
Asezati forma intr-o alta tava cu pereti inalti si turnati apa fierbinte pana la ½ din inaltimea formei cu prajitura.

Dati la cuptorul preancalzit la 180 grade pentru aproximativ 1 ora sau pana ce prajitura este inchegata, ferma si prinde deasupra o crusta frumos rumenita. Transferati din tava cu apa pe un gratar si lasati la racit in forma, apoi scoateti-o pe un platou prin rasturnare.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf vanilat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pastrama cu sos la slow cooker Crock-Pot

O nouă rețetă din seria, nimic nu se pierde, totul se refolosește!   Dacă vă rămân bucăți de pastramă...

Pastrama cu sos la slow cooker Crock-Pot
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj