Profiterol cu crema de afine si inghetata

Portii
3
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru choux-uri:
  • 150 ml apa;
  • 75 ml ulei;
  • 100 g faina;
  • 3 oua;
  • sare;
  • Pentru topping:
  • inghetata de ciocolata;
  • inghetata de piersici;
  • crema de afine;
  • sos de ciocolata;
  • fructe pentru decor.

Mod de preparare

Intr-un vas se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca. Ouale se bat bine, apoi se incorporeaza in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos, formam gramajoare din aluat. Se baga la cuptor pentru 15 minute.
Cand sunt gata, gogoselele se scot, se umplu cu crema de afine.
Se ia o cupa de inghetata si se asaza choux-uri, cupe de inghetata de ciocolata/piersici, iar pe deasupra se decoreaza cu sos de ciocolata.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.