Prajitura desteapta, inversata, cu caise si lamaie

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lamai mici
  • 125 de grame unt topit
  • Semințele de la o pastaie de vanilie
  • 4 ouă
  • 150 de grame zahăr
  • 120 de grame făină
  • 1 lingura de apă
  • 450 de ml lapte
  • un praf de sare
  • 6 caise
  • un fir de rozmarin
  • 1 lingura de zahăr brun
  • 1 lg apă
  • 1 linguriță de amidon

Mod de preparare

Se separă gălbenușurile de albusuri, gălbenușurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă untul topit în fir subtire, apoi coaja rasă de lămâie și zeama, vanilia, făina, apa și laptele. Rezultă un amestec omogen.
Albusurile se bat spumă cu praful de sare, se înglobează usor în compoziția anterioară.
Caisele se taie sferturi, se pun 5 minute pe foc cu apa, zahărul, rozmarinul, când încep să se înmoaie, se adaugă amidonul, se mai lasă 2 minute.
Apoi se tapeteaza cu caise, indepartandu-se crenguta de rozmarin, o formă rotundă cu diametrul de 26 cm, se toarnă compoziția de blat, se coace la 150 de grade Celsius, în cuptorul preincalzit, cca. 55 de minute.
După ce prajitura se răcește, se pudreaza cu zahăr pudră și se inversează forma, în așa fel încât caisele să vină în partea de deasupra.
E o prăjitură răcoroasă, tocmai bună pentru sezonul cald, o rețetă reinterpretata!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort Roxana

Tortul este pentru nepoata mea,de aceea i-am dat numele ei.A vrut un tort cu blat ciocolatos şi cremă de brânză,dar şi...

Tort Roxana
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj