Prajituri Asortate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Miniamandine
  • Blat:
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 2 lg cacao
  • un praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr zahar
  • o fiola esenta rom
  • Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • ciocolata amaruie
  • Diplomat de lamaie cu foi de rulada
  • Foi (3 buc):
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 9 lg faina
  • Crema:
  • 300 ml frisca
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic crema desert de lamaie Grandiso

Mod de preparare

Preparare Miniamandine:
Se face un blat obisnuit din ingredientele de mai sus, dupa ce s-a racit l-am taiat in doua dupa care l-am insiropat cu siropul de rom si l-am umplut cu un strat de crema pe care am preparat-o astfel: ciocolata se amesteca cu frisca lichida si zaharul pe foc doar pana ce se topeste fara sa o fierbem. Se lasa la frigider aproape 2 ore apoi se spumeaza cu mixerul.

Blatul astfel umplut se da la rece cateva ore dupa care se portiuneaza patrate mici care se glaseaza in ciocolata sau fondant de cacao

Preparare Diplomat de lamaie cu foi de rulada:
Se prepara compozitia de foi la fel ca ce-a de blat obisnuit si se coc trei foi pe hartie de copt. Foile racite se umplu cu crema preparata astfel: ouale si zaharul se pun intr-un ceaunel si se fierb pana ce se formeaza o crema mai spumoasa, se lasa un pic sa se racoreasca si se adauga gelatina care a fost inmuiata in 100ml apa rece. Se amesteca bine si se toarna peste frisca care a fost batuta.

Peste compozitia astfel obtinuta se adauga si crema desert preparata dupa instructiunile de pe plic. Inainte de a umple foile crema se lasa sa se inchege cam 1/2 ora.

Dupa ce am umplut foile pe jumatate din prajitura am ras ciocolata alba iar pe cealalta am turnat o glazura de albus formand desen cu ciocolata topita ... si astfel dintr-o singura, lovitura am obtinut doua prajituri cu aspect diferit
Prajitura Delicia o gasiti aici
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/prajitura_delicia-1648/

Minichouri si Minieclere reteta e asta ... numai forma difera
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/eclere_cu_crema_de_vanilie-963/

Negresa a la Leila reteta e pe blog

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.