Prajitura `Tavalita`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 400g faina
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 50g margarina
  • 3 linguri miere de albine
  • 100glapte
  • 1 lingurita amoniac
  • Crema:
  • 4linguri cacao
  • 2 linguri rom
  • 400g zahar tos
  • 100g lapte
  • 300g unt
  • nuca macinata sau de cocos

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru blat, se pun intr-o tava dreptunghiulara obisnuita, care a fost unsa in prealabil cu margarina solida si tapetata cu faina, apoi se da la cuptor. Cand sunt aproape racite se taie in cubulete.

Crema:
Se pune la foc laptele, untul, zaharul, cacao, romul si cand incep sa fiarba se ia cu o furculita patratelele, se inmoaie in crema si se tavalesc prin nuca macinata, eventual de cocos.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...