Prajitura spumoasa cu nuci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -750 g faina
  • -170 g unt(margarina)
  • -50-70 g zahar pudra
  • -3 galbenusuri
  • -25-30 g drojdie proaspata
  • -un praf de sare
  • -lapte cat cere(eu am folosit 150 ml)
  • UMPLUTURA:
  • -170 g nuci macinate
  • -170 g zahar, amestecat cu:
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -3 galbenusuri
  • -4 linguri smantana groasa
  • PENTRU DEASUPRA:
  • -6 albusuri
  • -250 g zahar pudra vanilat
  • -putina nuca macinata

Mod de preparare

Grasimea se freaca cu faina si se amesteca apoi cu zaharul,sarea,galbenusurile,cu drojdia crescuta in putin lapte caldut,indulcit cu 1 lingurita de zahar(maiaua) si cu atata lapte caldut,cat cere aluatul,pentru a obtine o coca potrivit de tare.
Se imparte aluatul in doua si se intind foi de aluat cat marimea tavii.
Cu una se captuseste o tava ,de marime mijlocie ,tapetata cu hartie de copt.
Se acopera cu umplutura care este pregatita in prealabil prin amestecarea ingredientelor,peste care se aseaza a doua foaie de aluat.
Se lasa la crescut,in loc cald,fara curenti de aer,acoperita cu un servet,cel putin o ora.
Dupa ce a crescut frumos,se intind albusurile bine batute cu zahar,peste care se presara putine nuci macinate.
Se da la cuptorul incalzit,la foc mic,pana cand spuma devine aurie si coca este coapta(eu am tinut-o la foc mic,1 ora 25 min)
Se scoate din cuptor,se lasa sa se racoreasca binisor si se portioneazat ,in tava, doar partea de albus,folosind un cutit umezit(ca sa nu se sfarme bezeaua),cat prajitura mai este calda inca.
Prajitura se va taia in felii, dupa racirea completa.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.