Puneti intr-o tava cele 10 linguri de zahar si le topiti pe ochiul aragazului. Odata topit zaharul il intindeti pe toata suprafata tavii si il lasati la racit.
Separam ouale de galbenusuri si batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si inca 2-3 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusrile si grisul si batem in continuare. Se torna compozitia in tava peste zaharul topit si racit si se da la cuptor pentru 30 de minute aproximativ.
Intre timp fierbem laptele si cand s-a copt blatul turnam laptele fierbinte peste el dupa care lasam sa se raceasca. Cand s-a racit intidem dulceata, apoi crema de mascarpone sau frisca pe toata suprafata prajiturii. Se lasa la frigider pana a2-a zi.
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.