Prajitura Rece cu Dulceata si Crema de Mascarpone

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -10 oua
  • -10 linguri de zahar
  • -200 gr gris
  • -1 kg de lapte
  • -crema de mascarpone (reteta originala este facuta cu frisca eu am inlocuit-o cu crema de mascarpone)
  • -dulceata (de care doriti, eu am folosit de capsuni)

Mod de preparare

Puneti intr-o tava cele 10 linguri de zahar si le topiti pe ochiul aragazului. Odata topit zaharul il intindeti pe toata suprafata tavii si il lasati la racit.

Separam ouale de galbenusuri si batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si inca 2-3 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusrile si grisul si batem in continuare. Se torna compozitia in tava peste zaharul topit si racit si se da la cuptor pentru 30 de minute aproximativ.

Intre timp fierbem laptele si cand s-a copt blatul turnam laptele fierbinte peste el dupa care lasam sa se raceasca. Cand s-a racit intidem dulceata, apoi crema de mascarpone sau frisca pe toata suprafata prajiturii. Se lasa la frigider pana a2-a zi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu creveti aromatizați

Simplu aromat și ușor! Dor de vară, dor de mare! Spor și poftă bună!

Spaghete cu creveti aromatizați
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj