Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3 linguri cu virf de zahar pina obtinem o spuma ca de bezea. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam usor cele 2 compozitii.
Cernem faina (lingurile trebuie sa fie pline cu virf), punem si faina si amestecam usor pina ce se incorporeaza toata. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si lasam sa se coaca la foc potrivit.
Siropul:
Se amesteca apa cu zaharul si se fierb. dupa ce s-a racit se adauga coaja rasa de lamaie
Crema:
Capsunile se taie bucatele potrivite. Se amesteca cu 100g zahar si se fierb citeva minute separat. Amestecam galbenusurile cu zaharul si le fierbem pina ce compozitia incepe sa se spumeze. Trebuie amestecat continuu ca sa nu se prinda de vas. Dupa ce am luat-o dupa foc, adaugam gelatina care intre timp am tinut-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Batem frisca spuma, adaugam compozitia de ou si gelatina (dupa ce s-a racorit) si compozitia de capsuni (rece). Amestecam bine.
Ansamblare:
Taiem blatul racit in 2 foi. Asezam prima foaie in tava in care am copt blatul, o insiropam, adaugam crema, apoi cea de-a doua foaie. O insiropam si pe aceasta. Se lasa la rece 2 ore, se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca, fructe si forme de ciocolata.
Am gasit aceasta reteta, cica originala, de tort Sacher si neaparat am vrut sa o testez. A iesit extraordinar de bun! Chiar...
Desert Tort SacherAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.