Prajitura poloneza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 galbenusuri
  • 3 oua intregi
  • 300gr unt
  • 400 gr faina (jumatate din cantitatea de faina sa fie faina pentru dulciuri, manitoba, , ca sa iasa mai pufoasa) 400gr zahar
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • coaja de lamaie
  • vanilie sau alte arome care va plac

Mod de preparare

Se mixeaza zaharul cu cele trei oua, galbenusurile, si un praf de sare timp de 10 minute, cu cat se bat mai mult e mai bine, prajitura e mai pufoasa, se topeste untul si se adauga peste ouale batute cu zaharul se adauga aromele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt (cred ca se pot adauga si fructe confiate sau stafide daca va plac)

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se coace la foc moderat, e super buna cu o cafea, lapte.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de cartofi cu ceapa verde

O salata gustoasa :) 

Salata de cartofi cu ceapa verde
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj