Prajitura Pentru Mic Dejun cu Nuci si Cacao

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri de miez de nuca macinat
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri cacao (amara am pus eu)
  • 100 gr unt moale
  • 100-120 gr zahar
  • 100 gr faina de prajituri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • unt si pesmet sau faina pentru uns tava
  • facultativ 1 para taiata felii

Mod de preparare

Puneti in castron cele doua oua (fara sa separati albusul de galbenus) si adaugati zaharul, mixati pina cind devine spumos. Adaugati untul moale si mixati ca sa il incorporati apoi adaugati apa si celelalalte ingrediente si mai amestecati o data bine cu mixerul.

Ungeti si tapetati tava (eu am folosit una de 26 cm si prajitura nu a iesit prea inalta, cu o tava mai mica iesea mai inalta si incapea si intr-o tava de chec sau in mai multe forme de briose/muffins). Ornati cu miez de nuca daca vreti si cu felii de para sau alt fruct sau nu puneti nimic.

Varsati continutul in tava si coaceti in cuptorul deja incalzit la 180C, timp de 20-25 minute maxim.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza dulce

Sunt convinsa ca fiecare are o reteta proprie pentru aluatul de pasca sau de cozonac. Astazi va impartasesc si varianta mea,...

Desert pasca cu branza dulce
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.