Prajitura pe tigaie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar,
  • 7 linguri lapte
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar (poate fi si praf de copt sau amoniac alimentar - cu acesta din urma creste mai bine) stinse cu doua linguri de otet
  • arome(zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala)
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • la alegere: crema de vanilie sau cacao(pregatita dintr-un plic de budinca in conformitate cu indicatiile de pe plic), sau dulceata sau frisca

Mod de preparare

Din ingredientele enumerate se face un aluat care trebuie sa aiba consistenta celui de taietei. Se imparte aluatul in 8 bucati care se intind subtiri si rotunde si se coc in tigaia unsa cu putin ulei.

Aceste foi se umplu dupa preferinta cu o crema, dulceata sau frisca. Se acopera prajitura in final cu crema sau frisca.
Sfat:
foile se intimd toate o data si apoi se coc (atentie: coptul merge rapid)

Pentru umplut foile se poate folosi si o crema instant.
Se stropesc foile cu un sirop sau cu zeama de la un compot. Peste fiecare strat de crema se pot pune bucatele de fructe din compot. Daca se imbraca in frisca si se orneaza cu fructe sau ciocolata se obtine o minunatie de tort.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Mâncărică de cartofi cu carne de curcan

Vă invit să savurăm împreună o "mâncărică" bună și plină de savoare! 

Mâncărică de cartofi cu carne de curcan
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj