Prajitura Paunel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi 6 buc
  • 300 gr zahar
  • 3 linguri de miere
  • 10 linguri de lapte
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • aproximativ 750 g faina
  • Crema 300 g nuca macinata
  • 300 g smantana
  • zahar pudra dupa gust
  • vanilie si lamaie

Mod de preparare

Foi:

Se caramelizeaza zaharul apoi se pune mierea, laptele, untul si cele 2 oua batute ca pt papara, toate se pun pe baie de abur pana se dizolva zaharul caramelizat apoi se pune faina pe rand, cand devine mai greu de mestecat cu lingura de lemn se pune pe masa si se framanta putin acolo (daca mai este nevoie mai puteti pune putina faina). Eu am impartit acest aluat in 6 si am copt foile pe dosul tavii.

Crema: Glazura alba: 2 albusuri se bat cu 200g zahar pudra pe baie de abur apoi se intinde pe prajitura

Glazura de ciocolata: 2 linguri cacao, 1 lingurita unt, 2 linguri zahar pudra, cateva linguri de apa clocotita (4-5). Apoi se pune cate un punctulet de ciocolata (destul de dese), se ia un cutit si se fac linii pe o diagonala apoi pe cealalta.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...