Prajitura Nougat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 200g unt(margarina)
  • 150g,zahar
  • 6 oua
  • 250g faina
  • 3 linguri esenta rom
  • 6 linguri lapte
  • 50g migdale(nuci,alune) macinate
  • un praf de copt,
  • zahar vanilat
  • 250g crema de ciocolata (Finetti,Nutella,etc)
  • Crema:
  • un plic crema de vanilie(eu asta am folosit ca era deja tarziu si ) sau se poate face o crema de vanilie(galbenusuri, zahar, lapte, faina, unt, zahar vanilat)
  • Glazura:
  • o ciocolata (100g) eu am pus ciocolata cu alune

Mod de preparare

Preparare blat:
Se freaca spuma untul,zaharul si zaharul vanilat. Apoi se adauga ouale, laptele, esenta de rom, migdalele(nuci,alune) si faina amestecata cu praful de copt.

La sfarsit se adauga crema de ciocolata si se amesteca bine. In tava unsa si tapetata cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) se pune aluatul si se coace 40-45 min la foc potrivit(in cuptorul incalzit).
Dimensiuni tava : 25/35 cm

Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua pe orizontala. Se aseaza prima parte de blat in tava in care vom asambla prajitura si se insiropeaza cu 6-8 linguri sirop(apa si zahar).Numai prima parte de blat se insiropeaza si se lasa asa 20 minute pana punem crema .

Crema: Se face conform instructiunilor de pe plic,se aseaza pe primul blat se pune cea de a doua parte a blatului (neinsiropata)

Glazura: Topim ciocolata la foc si o turnam fierbinte peste prajitura.Se da la rece 4-5 ore sau de seara pana dimineata.
O portionam dupa preferinta.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Aceasta reteta o faceam de obicei cu carne de porc dar dupa ce am incercat cu piept de pui a devenit preferata mea. Se face...

Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.