Prajitura Mozaic

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat 1:
  • -se face un blat simplu sin 6 oua,6 lg zahar,6 lg faina
  • -blatul se taie in doua cand s-a racit bine de tot
  • Blat 2:
  • -7 albusuri
  • -1 cana cu zahar de 200 ml
  • -1 cana faian-tot 200 ml
  • -1 cana de fructe confiate taiate cu cutitul sau nuca macinata sau stafide inmuiate in prealabil in rom eu am facut cu fructe confiate, 250 g
  • Crema:
  • -7 galbenusuri
  • - 1 cana cu zahar
  • -4 lg lapte
  • -1 esenta lamaie
  • -250 g unt

Mod de preparare

-se bat albusurile bine de tot
-se adauga zaharul si se bate in continuare cu mixerul pana se intareste bine de tot
-se pun fructele confiate
-se adauga faian si se amesteca de sus in jos cu lingura de lemn.
-se coace la foc moderat pana se desprinde putin blatul de tava si se inchide putin culoarea desupra. In tava punem hartie de copt.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc bine galbenusurile. Se pune pe abur compozitia,se adauga laptele si amestecam pana se ingroasa. Se da la racit. Apoi adaugam esenta de lamaie. Frecam bine untul si adaugam din comp. de oua in unt lingura cu lingura.

Glazura:
-se face o glazura la rece,alba sau cioco..ce doriti voi!

Asamblare:
-prima jumatate din blat 1 - 1/2 crema+blat 2 - 1/2 crema + a doua jumate din blat 1 + glazura
-puteti peste glazura sa aduagat frisca...eu nu pun frisca.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Lava cake

Un desert rapid, pe care il puteti pregati pe caldurile astea ca nu trebuie sa stati mult timp pe langa aragaz sau cand aveti...

Lava cake
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj