Sirop:
Combinati la foc mic, intr-un vas pe care il rotiti, ingredientele, pana ce zaharul s-a topit, fara sa lasati sa fiarba. Abia apoi, lasati siropul sa fiarba putin, 3-5 min si indepartati-l de pe foc.
Prajitura:
Incingeti cuptorul la foc moderat. Pregatiti o tava, cu o forma adanca, cu diametrul de 20 cm.
Dizolvati cafeaua in apa. Bateti cu mixerul ouale pana devin o crema consistenta. Adaugati gradat zaharul si mixati de fiecare data pana ce acesta se dizolva.
Separat, cerneti cacao si faina impreuna cu praful de copt, combinandu-le. Adaugati amestecul la crema de oua, inclusiv untul topit si racit si cafeaua dizolvata. Omogenizati.
Turnati in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin unt, inclusiv peretii laterali. Dati la cuptorul incins, la foc moderat, pentru aproximativ 30-40 min sau pana ce este coapta si trece testul cu scobitoarea. Scoateti tava, lasati sa se racoreasca 5 min.
Pastrati 1/4 din siropul pregatit, iar restul, asa cald, il turnati peste prajitura racorita in cele 5 min. Lasati in tava sa se raceasca complet si sa absoarba tot siropul. Rasturnati-o pe un gratar, indepartati hartia de copt, apoi puneti prajitura pe un platou.
Serviti-o feliata, stropita cu siropul pastrat.
Cine doreste poate orna cu frisca.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.