Blatul:
-cele 10 albusuri se bat spuma cu un praf de sare, se adauga una cate una cele 10 linguri cu zahar pana se topeste, apoi gabenusurile, parful de copt nestins si zaharul vanilat impreuna cu lingura cu cacao (toate acestea se potmixa cu mixerul).
-usor cu lingura se incorporeaza cele 9 linguri cu faina. Se coace la foc potrivit in tava unsa cu hartie pentru copt. Se incearca cu scobitoarea.
crema:
-se prepara budincile cu zaharul si laptele, se lasa la racit apoi se incorporeaza margarina (cu mixerul)
frisca se mixeaza pana devine spuma.
-blatul se taie in doua cu un cutit subtire, peste prima parte se pune crema, peste crema frisca apoi restul de blat peste care se toarna glazura (atentie-se gasesc glazuri gata preparate).
-se poate orna cu bombonele colorate sau chiar frisca.
Atentie!
-se poate lasa blatul alb, fara cacao si in acest caz budincile pot fi de ciocolata, capsuni, caramel, etc
Mancarea aceasta face parte din mancarurile gatite rapid cand ajung acasa de la munca. Weekendul e dedicat mancarurilor...
Fasole boabe cu carnaciori - MulticookerO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata