Prajitura `Merisor`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 3 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • un ou
  • 1/2 cescuta cu lapte
  • un plic amoniu ptr prajiuri
  • faina cat cuprinde
  • umplutura:
  • 7 mere potrivite
  • zahar dupa gust
  • 2 lg pesmet
  • zahar vanilat
  • scortisoara

Mod de preparare

Se amesteca zaharul, uleiul oul, amoniacul se dizolva in lapte apoi se adauga peste celelalte ingrediente. Se bat toate cu telul dupa ce zaharul s-a topit se adauga faina putin cate putin pana se obtine un aluat elastic. Se imparte in 3 si se intind foi care se coc la cuptor la foc rapid fara a se rumeni.

Merele rase se calesc cu zaharulse lasa sa se racoreasca, adaugam pesmetul si mirodeniile. Foile pregatite se umplu cu, compozitia obtinuta si se lasa la rece pana se inmoaie. Se portioneaza dupa preferinta sise pudreaza cu cu zahar

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)