Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 6 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 300 gr prune
  • Crema de branza:
  • 650 gr branza de vaci
  • 150 gr frisca lichida
  • 100 gr smantana grasa de tara
  • 120 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • prune pentru decor

Mod de preparare

Aluatul:
Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi.
Untul moale il mixam cu zaharul pudra.
Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele.
Cernem faina, o turnam in ploaie, mixam. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete.
Impartim compozitia in doua, in mod egal, una o lasam alba, in cealalta punem cacaoa si amestecam usor.
Ungem cu unt o tava de 24/36 cm, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia de cacao, o nivelam, apoi punem cu grija si compozitia alba, eu am pus lingura cu lingura.
Asezam bucatile de prune.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana prajitura este rumenita. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor. O lasam sa se raceasca complet.
Crema de branza:
Faramitam branza intr-un bol, punem zaharul pudra si le amestecam.
Adaugam frisca lichida, smantana, coaja rasa se portocala si le mixam pana otinem o crema.
Punem crema de branza peste blatul cu prune, o nivelam.
O dam la rece pentru 2-3 ore, apoi o scoatem, o portionam si punem felii de prune deasupra.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ciuperci si pui

Paste cu ciuperci si pui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj