Prajitura Marmorata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 120 gr unt
  • 120 gr zahar pudra
  • 3 linguri zahar tos
  • 3 oua
  • 250 gr faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 350 ml lapte
  • 20 gr cacao
  • Pentru glazura:
  • 250 gr zahar pudra
  • zeama de la o lamaie
  • (eu am avut in casa un pachet de grazura de cacao DECOR am pus-o pe prajiturape aceasta, apoi am pus pe cea de lamaie)

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pudra si galbenusurile,iar separat se bat albusurile cu zaharul tos. Se amesteca usor cele doua compozitii, apoi se adauga treptat 300 ml lapte, faina cernuta si praful de copt. Cacaua se dizolva in restu de 50 gr de lapte.
Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia de lapte si cacao pe toata suprafata cat mai uniform si se da la cuptor.

Nu ma incume sa mentionez timpul de coacere si temperatura pt ca al meu cuptor e de pe vremea paleoliticului ...

Dupa ce s-a racit bine, se glazureaza...

Glazura: am amestecat praful din plic cu cateva lingurite de apa, iar pe cea de lamaie, zaharul pudra cu zeama de lamaie (dificil rau de tot)

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...