Prajitura Marmorata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 120 gr unt
  • 120 gr zahar pudra
  • 3 linguri zahar tos
  • 3 oua
  • 250 gr faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 350 ml lapte
  • 20 gr cacao
  • Pentru glazura:
  • 250 gr zahar pudra
  • zeama de la o lamaie
  • (eu am avut in casa un pachet de grazura de cacao DECOR am pus-o pe prajiturape aceasta, apoi am pus pe cea de lamaie)

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pudra si galbenusurile,iar separat se bat albusurile cu zaharul tos. Se amesteca usor cele doua compozitii, apoi se adauga treptat 300 ml lapte, faina cernuta si praful de copt. Cacaua se dizolva in restu de 50 gr de lapte.
Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia de lapte si cacao pe toata suprafata cat mai uniform si se da la cuptor.

Nu ma incume sa mentionez timpul de coacere si temperatura pt ca al meu cuptor e de pe vremea paleoliticului ...

Dupa ce s-a racit bine, se glazureaza...

Glazura: am amestecat praful din plic cu cateva lingurite de apa, iar pe cea de lamaie, zaharul pudra cu zeama de lamaie (dificil rau de tot)

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.