Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de apa minerala/lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta rom
  • Spuma de capsuni:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • aprox 350 gr capsuni
  • zahar pudra dupa gust
  • Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri de frisca lichida
  • Decor:
  • 5-6 capsuni

Mod de preparare

Albusurile le mixam cu praful de sare pana cand se fac spuma, apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si apa minerala si continuam sa mixam.
Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt si cacaua folosind o spatula. La sfarsit adaugam si esenta de rom.
Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem 3 foi intr-o tava de chec.
Lasam foile la racit.
Spuma de capsuni:
Curatam capsunile de codite si le spalam bine. Le punem la robot impreuna cu zaharul si le mixam. Frisca o mixam bine impreuna cu intaritorul, dupa care o amestecam cu piureul de capsuni si o dam la frigider.
Tapetam o tava de chec cu folie alimentara si punem primul blat pe care il insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea zaharului cu apa si esenta de rom.
Adaugam jumatate din cantitatea de spuma de capsuni, continuam cu al 2 blat pe care il insiropam, punem si a 2 a jumatate de spuma si terminam cu al 3lea blat pe care il insiropam.
Dam tava la frigider pentru minim 1 ora. Rasturnam prajitura pe un platou si indepartam folia alimentara.
Topim pe baie de aburi ciocolata si turnam treptat frisca lichida pana ajungem la consistenta dorita. Lasam putin la racit si apoi imbracam prajitura cu glazura.
Ornam cu capsuni.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...