Prajitura Jerbo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte caldut (daca aluatul e prea tare mai puneti putin )
  • putina drojdie
  • un virf de sare
  • vanilie coaja de lamiie
  • Umplutura:
  • un borcan de gem de caise
  • 300 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • putina scortisoara si putina esenta de rom
  • Glazura:
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 g unt

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un aluat (se poate si in masina de piine pe progr. 8 (framintat) si apoi se lasa putin la crescut. Intre timp, nuca se amesteca cu 100 g zahar si scortisoara si esenta de rom.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 4 parti din care se fac, pe rind, 4 foi. Faci una o pui in tava se unge cu gem si se presara nuca multa (imparti compozitia de nuca in 3 parti egale) si tot asa pina la ultima foaie pe care o intepi cu furculita si se da la cuptor 40 min la foc mediu.

Dupa ce s-a copt se lasa un pic sa se raceasca, apoi se intinde glazura de cacao (se pune apa, zaharul, cacaoa si untul intr-un vas pe foc si se lasa sa fiarba pina se ingroasa putin) si se lasa sa se intareasca. In loc de glazura puteti sa Nutela.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...