Prajitura Galaktoboureko

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 250 g unt sau margarina
  • 300 g zahar tos
  • 10 linguri de faina
  • 50 g zahar vanilat

Mod de preparare

Asezi untul, zaharul si 5 linguri de lapte pe foc si lasi pana se topeste zaharul. Dupa ce se raceste adaugi galbenusurile frecate, faina si restul de lapte amestecand tot timpul. (eu am adaugat si un pic de coaja rasa de lamaie)

Bati albusurile spuma si le incorporezi usor in compozitie amestecand de jos in sus. Torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. o introduci la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Cu 5 minute inainte sa o scoti din cuptor, dai focul mai tare pentru a se rumeni deasupra.

Imediat dupa ce o scoti din cuptor o pudrezi cu zahar vanilat. o tai cand sa racit complet. Puteti observa ca aceasta prajitura isi formeaza singura 2 straturi de blat si unul de crema la mijloc.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.