Prajitura Furnica

Complexitate
medie

Ingrediente

  • -2 foi napolitana
  • si alte doua foi facute in urmatorul fel:
  • Pentru prima foaie avem nevoie de:
  • -6 albuse
  • -8 linguri de zahar
  • -2 linguri faina
  • -6 linguri nuca macinata
  • - un praf copt
  • Pentru a doua foaie:
  • Aceleasi ingrediente numai ca in loc de nuca se vor pune 6 linguri de mac
  • Crema:
  • -12 galbenusuri
  • -12 linguri de zahar
  • -2-3 pachetele zahar vanilat
  • -100 ml apa
  • - un pachet de margarina margarina sau unt

Mod de preparare

se bat albusele cu zaharul se pune faina in care s-a amestecat praful de copt,
se adauga nuca si se amesteca usor.
Se coace in tava cu hartie de copt.
Foaia e gata cand devine aurie si a prins crusta.

Preparare crema:
Se amesteca la abur galbenusurile cu zaharul si apa pana se ingroasa.
Cand se raceste se adauga un pachet de margarina sau unt

Asezarea:
Se aseaza foaia de napolitana se unge cu crema, apoi foaia cu nuca , se asaza
un strat de crema, apoi foaia cu mac iar se pune crema si ultima foaie de napolitana.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...