Prajitura Foarte Fina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • praf de copt
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 250 grame unt
  • 6 linguri nuca taiata si prajita
  • 2 linguri cafea ness
  • Glazura:
  • 1 albus
  • 6 linguri zahar pudra
  • suc de lamaie

Mod de preparare

Se fac trei foi:
Se bat spuma trei albusuri cu trei linguri zahar. Cand spuma e tare se adauga 2 linguri nuca macinata si 2 linguri de faina si un varf de cutit de praf de copt. Se amesteca bine si se toarna in tava unsa si tapetata. Se da la cuptor la foc potrivit, maxim 10 minute. La fel procedati si cu urmatoarele doua foi.

Crema:
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul (optional puteti adauga si o lingura de faina si trei linguri de lapte la galbenusuri) si se pun la fiert pe baie de aburi. Cand s-a ingrosat compozitia, se ia de pe foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu untul. Se adauga bucatile de nuca prajita si ness-ul.

Glazura
Se freaca bine albusul cu zaharul pudra. Cand a capatat o consistenta alba, se adauga sucul de la jumatate de lamaie. Se mai amesteca putin sa se omogenizeze foarte bine si se intinde peste ultima foaie.

Se umplu foile cu crema, iar deasupra se pune glazura.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...