Prajitura fina cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -8 lg zahar
  • -2 lg cocos(eu am pus cocos mozaic)
  • -2 lg faina
  • -100 g mac macinat
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -8 galbenusuri
  • -200 g zahar pudra
  • -coaja de la 2 lamai
  • -1 lg faina
  • -250 g unt

Mod de preparare

Se bat albusurile bine de tot apoi se adauga zaharul si s emai bate 5 minute. Se pune cocosul cu macul si se amesteca. La sf. punem faina cu praful de copt.

Turnam aceasta comp. intr-o tava in care am pus hartie de copt. Dam la cuptor pana prinde putina culoare deasupra. Incercam cu scobitoarea.

-se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se pune pe bain marie, se adauga faian si se amesteca pana se ingorasa. Se raceste.

Pachetul de unt trrebuie sa fie la temp. camerei. Se amesteca untul cu comp. de galbenusuri, se aduaga cate o lingura de crema in unt.

Deasupra am decorat cu bombonele colorate.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.