Prajitura din Biscuiti cu Piure de Castane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g biscuiti populari (vrac)
  • 500 ml frisca lichida vegetala
  • 250 g piure de castane (un pachet)
  • 2 plicuri de intaritor de frisca
  • Pentru sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se face siropul (se fierbe apa cu zaharul, se pune esenta de rom) si se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca impreuna cu cele doua plicuri de intaritor de frisca.

1/2 din cantitatea de frisca se pune treptat peste piureul de castane si se omogenizeaza cu ajutorul mixerului.

In siropul racit se inmoaie usor biscuitii si se aseaz in tava, pana se completeaza un rand.

Se pune crema peste biscuiti. Se introduce restul biscuitilor in sirop, dupa acelasi procedeu. Se acopera crema cu un strat de biscuiti si se pune frisca ramasa.

Se orneaza dupa gust.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...