Prajitura din Biscuiti cu Piure de Castane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g biscuiti populari (vrac)
  • 500 ml frisca lichida vegetala
  • 250 g piure de castane (un pachet)
  • 2 plicuri de intaritor de frisca
  • Pentru sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se face siropul (se fierbe apa cu zaharul, se pune esenta de rom) si se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca impreuna cu cele doua plicuri de intaritor de frisca.

1/2 din cantitatea de frisca se pune treptat peste piureul de castane si se omogenizeaza cu ajutorul mixerului.

In siropul racit se inmoaie usor biscuitii si se aseaz in tava, pana se completeaza un rand.

Se pune crema peste biscuiti. Se introduce restul biscuitilor in sirop, dupa acelasi procedeu. Se acopera crema cu un strat de biscuiti si se pune frisca ramasa.

Se orneaza dupa gust.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.