Prajitura Dietetica

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mere potrivite
  • 300 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr zahar brun
  • 4 albusuri
  • o lingura faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • o lingura pesmet
  • o lingurita unt

Mod de preparare

Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet o forma de tort detasabila cu diametrul de 28 de cm. Merele se curata de coaja si se taie bucatele potrivite si neuniforme. Bucatelele de mar trebuie sa fie subtiri, pentru a se coace repede. Merele se aseaza in tava, iar peste ele se presara usor faina.

Albusurile impreuna cu sarea se bat cu mixerul bine, pana ce se intaresc, dupa care se adauga treptat zaharul. Cand s-a intarit bine, se opreste mixerul si se adauga fulgii de ovaz. Acum se amesteca cu grija de sus in jos. Se adauga si praful de copt, dupa care se amesteca bine compozitia pana ce se omogenizeaza.

Albusurile se adauga peste mere si se pune forma cu prajitura la cuptor pentru aproximativ 35 minute la foc potrivit. Cand s-a rumenit usor pe deasupra si a trecut testul scobitoarei, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se scoate din tava si obtional se poate presara cu ciocolata amara rasa pe deasupra.
Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cuburi "Kinder Pingui"

Nu mai facusem de mult si imi era pofta. Este buna, pufoasa si cremoasa.

Cuburi "Kinder Pingui"
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj