Prajitura cu Visine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 3 cani cu lapte (600 ml )
  • - 1 1/2 cani cu zahar (300gr )
  • - 1 cana ulei (am folosit de floarea-soarelui)
  • - sare (un varf de cutit)
  • - 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • - faina alba cat sa obtinem un aluat curgator (un pic mai gros decat smantana)
  • - 500 gr de visine fara samburi (puteti folosi orice fruct dupa preferinta si sezon, puteti adauga nuci, stafide, bucatele de ciocolata sau rahat)

Mod de preparare

Bun gasit!
Ieri dupa-amiaza vroiam sa lenevim si noi ca oamenii, mai ales ca vremea de afara nu ne-a dat de ales. Si deloc "surpinzator", primim un telefon prin care suntem anuntati ca vom avea o vizita (socrii mei). Si cum necum m-am vazut pusa in situatia sa pregatesc cate ceva rapid printre care si prajitura asta cu visine (in situatiile de genul asta incep cu desertul).

Am mixat rapid ouale cu sare si zahar, am adaugat alternativ laptele caldut si uleiul si faina proaspat cernuta pana am obtinut consistenta dorita. La final, am adaugat bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Am amestecat bine pentru ca bicarbonatul sa fie impanzit in toata compozitia.

Am turnat aluatul si am pus visinele intr-un strat uniform (daca sunt prea zemoase dati-le prin faina alba sau gris). Am copt-o aproximativ 35 de minute (coaceti dupa cum va cunoasteti cuptorul sau pana la testul cu scobitoarea).

Va doresc pofta buna!
Am folosit o tava de 30/20 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Cand s-a racorit o taiati romburi sau cum va place. o serviti pudrata alaturi de un pahar de suc, lapte sau de ce va place.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Cred ca sunt cel putin douazeci de ani de cand fac eclere si sunt de departe printre favoritele noastre ca si desert. Cand...

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj