Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -200 g unt topit si racorit
  • -600 g faina
  • -100 g zahar pudra
  • -3 oua
  • -1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • -2 kg mere
  • -zahar tos, dupa gust
  • -50 g unt
  • -1 lingurita scortisoara sau dupa gust
  • Pentru servit:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluat
Turnati untul topit si racorit peste faina cernuta. Omogenizati.
Adaugati zaharul pudra, ouale si praful de copt.
Framantati pana obtineti un aluat moale si nelipicios.
Modelati sub forma de bila, inveliti aluatul in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Scoateti pe masa de lucru si impartiti in 3 parti egale.
Intindeti 3 foi de aluat de marimea tavii (35x25 cm).

Umplutura
Radeti merele curatate de coaja, cotor si casuta samburilor.

Puneti-le la calit impreuna cu zaharul si untul si lasati la foc potrivit pana ce merele se caramelizeaza putin si scade zeama lasata de ele.

Dati deoparte, inglobati scortisoara si lasati la racit.

Asezati prima foaie de aluat in tava captusita cu hartie de copt, apoi puneti ½ din umplutura cu mere si nivelati.

Acoperiti cu alta foaie, puneti restul de mere nivelate si din nou foaie de aluat.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 40 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta si incepe sa se auresca frumos.

Lasati la racit pe un gratar.

Serviti prajitura taiata in bucati si pudrata cu zahar praf.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...