Prajitura cu Struguri si Branzica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • un pachet de praf de copt
  • coaja de lamaie
  • o lingura de cacao
  • Pentru crema:
  • 500 grame de branza
  • 3 oua
  • 6 linguri de gris
  • 6 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • cateva boabe de struguri

Mod de preparare

Aluat:
Intr-un castron, ouale se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga cele 9 linguri de ulei si lapte. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza si ea in compozitie. Aluatul obtinut se imparte in doua. Intr-o jumatate se pune o lingura de cacao, iar in cealalta, coaja de lamaie.

Crema:
Branza, ouale, zaharul, zaharul vanilat, grisul si coaja de lamaie se amesteca bine.

Tava se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge cu unt. Se pune mai intai aluatul maro, adica cel in care am adaugat cacao. Se aseaza apoi branza si deasupra ei, restul de aluat, cel de culoare alba. Apoi, se pun boabele de struguri.

Se da la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute. Atunci cand se aureste, este gata.


Se poate pudra cu zahar sau se poate lasa asa, pentru ca arata prezentabil datorita strugurilor.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj