Prajitura cu Ricotta si Lamiie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr ricotta (urda, brinza de vaci sau alt brinza cremoasa foarte bine scursa)
  • 2 paharele (250 ml) de iaurt simplu - de cite 125 ml fiecare
  • 2 paharele cu faina (se masoara cu paharul de iaurt)
  • 2 paharele cu zahar (se masoara cu paharul de iaurt)
  • 2 paharele cu lapte (se masoara cu paharul de iaurt)
  • 3 oua
  • coaja rasa de la 1 lamiie (eu am pus de la 1 lamiie si jumatate)
  • zeama de la o lamiie
  • 1/2 praf de copt (8 gr)
  • zahar pentru ornat

Mod de preparare

- am amestecat galbenusurile cu zaharul, adaugat urda, iaurtul, laptele, coaja rasa de lamiie si zeama de lamiie, faina amestecata cu praful de copt si la sfirsit albusurile batute spuma (dar nu chiar ca pentru bezea)

- am uns cu unt si am pudrat cu faina o tava de aluminiu 24-26 cm si inalta de minim 9 cm (prajitura se umfla la copt si da mult inapoi cind xe raceste
- am copt in cuptorul gata incalzit la 190°c pina cind daca bagi scobitoarea in centrul ei aceasta iese afara curata

- eu am presarat zahar tos peste prajitura calda, se poate si fara
- se serveste rece, chiar e mai buna a doua zi.

ramine usor umed ca o crema mai tare

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Intr-una din zilele astea mai reci, as fi mancat o pufosenie calda, umpluta cu ceva si sa fie dulce. Asa ca am framantat...

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj