Prajitura cu Ricotta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 300 g zahar
  • - 300 g ricotta
  • - 300 g faina
  • - 50 g unt moale
  • - 130 ml lapte
  • -1 praf de copt
  • - 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se dau deoparte.

Galbenusurile se bat bine cu mixerul impreuma cu zaharul si untul moale, se adauga ricotta si se mixeaza bine.

Dupa care se adauga faina cernuta cu praful de copt si zaharul vanilat. Se mixeaza si se adauga laptele, mixand bine.

Se unge o forma de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu zahar.

Se pune compozitia se niveleaza bine si se coace la 180 grade pentru 30 min, in cuptorul meu 45 min, cel mai bine se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce a copt se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

Ideal langa o cana de cafea.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.