Prajitura cu Nutella

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • vanilie
  • 125 ml apa
  • 125 ml ulei
  • 1 lingura cacao
  • 150 g ciocolata rasa
  • 150 g faina
  • praf de copt
  • 1000 ml smintina dulce lichida
  • 4 pliculete intaritor frisca

Mod de preparare

Albusurile se bat suma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia, se adauga treptat apa, uleiul, cacaoa, ciocolata, faina si praful de copt. Se amesteca cu albusurile batute spuma si se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie. Se tine aprox 25 de minute in cuptorul incins la 160 de grade. Se lasa la racit.

Smintina se bate frisca cu intaritorul. Jumatate din frisca se intinde peste blatul racit. Cealalta jumatate de frisca se amesteca cu nutella, dupa gust, nu prea multa ca sa nu iasa prea dulce. Si se intinde si ea deasupra celei albe. Deci vom avea un blat de ciocolata, o crema alba din frisca si pe deasupra alta crema din frisca cu nutella.

Se lasa la rece.
Se poate decora cu cacao, dupa dorinta.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...