Prajitura cu Nuci Caramelizate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -16 piscoturi
  • Pentru ornat
  • -120 g zahar pudra
  • -22 jumatati de nuci
  • Stratul de ciocolata
  • -100 ml smantana pentru frisca
  • -100 g ciocolata amaruie, min 50 % cacao, taiata bucatele
  • -25 g unt
  • Stratul alb
  • -5 foite de gelatina sau 4 linguri de gelatina dizolvata
  • -50 g zahar pudra
  • -450 g ricotta
  • -40 g nuca macinata
  • Stratul maro
  • -1/2 plic praf de budinca de ciocolata instant (cu preparare la rece)
  • -125 ml lapte rece
  • -3 linguri de zahar
  • -250 ml smantana pentru frisca
  • -40 g nuca macinata
  • Altele
  • - nuca macinata fin

Mod de preparare

Tapetati cu hartie de copt o tava de forma dreptunghiulara. Asezati piscoturile una langa alta, pe doua siruri si lasati in asteptare. Asezati jumatatile de nuca, in grupuri de cate doua, cu distantate intre grupuri, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Topiti zaharul pudra intr-o craticioara cu fundul gros, la foc mediu, pana se caramelizeaza, apoi repartizati peste miezul de nuca. Lasati la racit.

Stratul de ciocolata
Incalziti smantana pentru frisca la bain-marie si aduceti la punctul de fierbere. Adaugati ciocolata si amestecati pana se topeste. Dati deoparte, inglobati untul si lasati sa se racoreasca. Turnati peste piscoturi in strat uniform si dati la frigider.

Stratul alb
Puneti foitele de gelatina la inmuiat in apa rece, 5 min. Scurgeti si incalziti usor, pe foc mic, doar pana se topesc, fara sa fiarba.

Separat, mixati intr-un bol zaharul cu ricotta, nuca macinata, apoi adaugati gelatina dizolvata.
Turnati peste stratul de ciocolata, nivelati si dati la frigider, sa se intareasca, pentru cel putin 3 ore.

Stratul maro
Preparati budinca de ciocolata conform instructiunilor de pe plic, folosind laptele si zaharul prevazul la ingrediente si lasati la racit. Separat, bateti smantana pentru frisca pana se intareste, apoi adaugati treptat budinca si nuca macinata, amestecand usor cu o spatula.

Umpleti o punga pentru ornat si trasati dungi longitudinale, distantate intre ele, peste stratul alb intarit.
Presarati cu nuca macinata fin si dati la rece pentru cel putin 1- 2 ore.

Taiati sub forma de cuburi si serviti decorat cu nucile caramelizate.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort ciocolatos - de post

Nu imi imaginam ca un tort de post poate fi atat de gustos. Pe cuvant de bucataras, o deliciosenie de tort a...

Desert tort ciocolatos - de post
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj