Prajitura cu Nuca Sumegi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 100 g miez de nuca macinat
  • o lingura de faina
  • un praf de sare
  • Crema;
  • 4 galbenusuri
  • un ou
  • 125 g zahar
  • 25 g cacao
  • 125 g unt 82% grasime
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 3 lg frisca lichida
  • Decor:
  • miez de nuca prajit

Mod de preparare

O prajitura fina, satioasa si plina de savoare. Data viitoare voi face portie dubla:)
Reteta de inspiratie: http: //luckycake. Ro/retete/sumegi-cu-nuca/

Mod de preparare:
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa. Amestecam nucile cu faina si le incorporam in bezea amestecand usor cu o spatula. Tapetam o tava mare (am folosit tava de la aragaz) cu hartie de copt si intindem bezeaua. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute, pana bezeaua se va intari si va incepe sa se rumeneasca usor pe margini.
Crema: Amestecam cu un tel oul, galbenusurile, zaharul, praful de sare si cacaoa cernuta. Fierbem amestecul pe baie de aburi amestecand mereu, pana compozitia se ingroasa si devine ca o budinca. Dam deoparte si adaugam untul moale si esenta.
Glazura: Punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul pe baie de aburi. Amestecam pana la omogenizare.
Asamblare: Taiem blatul (racit) in trei bucati egale, pe vericala. Pe un platou asazam prima bucata de blat si intindem jumatate din cantitatea de crema (calduta). Asezam al doilea blat si intindem restul de crema. Peste al treilea blat vom turna glazura de ciocolata. Decoram cu nuci prajite si tocate grosier. Dam prajitura la frigider si o taiem a doua zi (eu nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 2 ore:)). Deliciu!!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Învață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti