Prajitura cu Nuca si Cacao

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o tava de 40x25 este nevoie de:
  • 6 oua
  • 300 g zahar (200 + 100)
  • 1 pachet margarina
  • 150 g miez de nuca
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • zahar vanilat, esenta de rom

Mod de preparare

Se amesteca margarina cu 200 g zahar, zaharul vanilat si esenta de rom. Dupa ce se omogenizeaza, adaugam cele 3 linguri de cacao si miezul de nuca maruntit.

Se separa ouale, albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie, impreuna cu faina. Se toarna aluatul intr-o tava, cel mai bine este sa folositi hartie de copt. Tava trebuie sa fie destul de mare, pentru ca prajitura sa iasa subtire de 2 degete.

Se da la cuptorul incins la 200 grade timp de 15 minute, pana se formeaza o crusta deasupra. In timp ce aluatul sta la cuptor, se amesteca galbenururile cu restul de 100g zahar.

Cand aluatul este intarit deasupra, turnam glazura din galbenus si mai dam la cuptor inca 10 - 15 minute, pana trece testul scobitorii.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Budinca flan spumoasa

Un desert deosebit de bun si deloc dulce.

Budinca flan spumoasa
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure