Prajitura cu nuca de cocos (II)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pt foi :
  • 300 gr faina
  • 150 gr untura (sau 200 gr rama)
  • 2 galbenusuri oua ptrfoi
  • 2 ling cacao
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf sare
  • smantana (sau iaurt)
  • Ingrediente umplutura dintre foi :
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • Ingrediente crema :
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri de faina
  • 3 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 gr rama(sa fie cub nu cutie )
  • 200 gr zahar

Mod de preparare

Compozitia pt. foi:
300 gr faina se freaca cu 150 gr. untura , se adauga 2 galbenusuri de ou, 100 gr zahar, 1 praf de copt , 2 linguri cacao, 1 praf de sare si smantana cat ia aluatul.
Se fac 2 foi.
Se intinde o foaie in tava si peste ea se pune urmatoarea

Umplutura :
6 albusuri se bat spuma tare cu 200 gr. zahar si se adauga 200 gr. nuca cocos .
Se pune deasupra a doua foaie si se pune la cuptor .
Dupa ce a copt , scoatem prajitura si o lasam sa raceasca bine.
Intre timp pregatim creme ce vine deasupra in felul urmator:

Crema:
6 galbenusuri le frecam cu 5 linguri de faina,1 lingura zahar ,3 plic zahar vanilat si adaugam treptat 500 ml lapte. Punem la fiert pana se ingroase. Lasam sa raceasca si aceasta compozitie si intre timp se freaca 250 gr unt (Rama cubulet) cu 200 gr. zahar.

Cand compozitia cu galbenusuri a racit adaugam la el untul frecat si amestecam bine pane se omogenizeaza totul.

Crema se pune deasupra prajiturii racite si se orneaza cu cacao,sau ciocolata razuita. Se lasa la rece aproximativ jumate ora dupa care se poate servi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si gutui

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Retetecalamama

Prajitura cu mere si gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj