Prajitura cu Nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani cu faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 cana cu apa minerala
  • 1 lingurita bicardonat de sodiu
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 cana cu nuci macinate
  • 1 cana nuci tocate
  • 3 lingurite cu dulceata de visine
  • 100 ml ulei
  • scotisoara

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina cu cacaua. Treptat, se toarna apa minerala si uleiul amestecand usor. Se adauga apoi, dulceata de visine si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se presara nuci macinate si un praf de scortisoara. Dupa ce toate ingredientele s-au incorporat, se toarna compozitia astfel obtinuta intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da la cuptorul incins timp de 40-45 minute. Inainte de final se presara nucile tocate.
Se serveste pudrata cu zahar farin.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.