Prajitura cu Migdale si Ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -300 g migdale maruntite (dupa preferinta) - 300 g zahar extrafin
  • -200 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • -100 g ciocolata de calitate superioara taiate in bucatele mici
  • -7 linguri cu cacao neagra (mie mi s-a parut putin cam mult dar am mers inainte cu incredere -nu am pus 7 linguri pline cu varf ci din contra )
  • -6 oua
  • -zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

- Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa si se deschide la culoare.
- Se adauga untul si se amesteca in continuare intreaga compozitie pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se adauga migdalele maruntite apoi ciocolata taiata bucatele, amestecand continuu.
- Albusurile se mixeaza pana la obtinerea spumei iar la final se incorporeaza usor in amestecul pregatit mai sus.

- Cuptorul se incalzeste la 180 grade c.
- Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (aproximativ 35 x 25 cm) cu hartie pentru copt. Se pune in tava compozitia pregatita si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.

- Prajitura se coace aproximativ 35 – 4o de minute la 180 grade c.
- Prajitura coapta se laza sa se raceasca in tava.
- Se decoreaza prajitura dupa preferinta cu zahar pudra / cacao.
Timpul de preparare este de numai 10 minute (in cele 50 de minute mentionate mai sus este inclus si timpul pe care prajitura il petrece in cuptor: -)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere

Ne era tare dor de o prajitura cu mere si arome,inspirata din reteta Dianei,Savoriurbane, m-am pus pe treaba si a iesit atat...

Prajitura cu mere
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj