Prajitura cu Migdale si Ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -300 g migdale maruntite (dupa preferinta) - 300 g zahar extrafin
  • -200 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • -100 g ciocolata de calitate superioara taiate in bucatele mici
  • -7 linguri cu cacao neagra (mie mi s-a parut putin cam mult dar am mers inainte cu incredere -nu am pus 7 linguri pline cu varf ci din contra )
  • -6 oua
  • -zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

- Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa si se deschide la culoare.
- Se adauga untul si se amesteca in continuare intreaga compozitie pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se adauga migdalele maruntite apoi ciocolata taiata bucatele, amestecand continuu.
- Albusurile se mixeaza pana la obtinerea spumei iar la final se incorporeaza usor in amestecul pregatit mai sus.

- Cuptorul se incalzeste la 180 grade c.
- Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (aproximativ 35 x 25 cm) cu hartie pentru copt. Se pune in tava compozitia pregatita si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.

- Prajitura se coace aproximativ 35 – 4o de minute la 180 grade c.
- Prajitura coapta se laza sa se raceasca in tava.
- Se decoreaza prajitura dupa preferinta cu zahar pudra / cacao.
Timpul de preparare este de numai 10 minute (in cele 50 de minute mentionate mai sus este inclus si timpul pe care prajitura il petrece in cuptor: -)

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci