Prajitura cu miere si multa frisca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 1 lingura plina de miere
  • un praf de scortisoara
  • 100 g nuca pisata
  • o lingurita bicarbonat dizolvat in lamaie
  • 400-500 g faina
  • 1 litru smantana

Mod de preparare

Se face o coca din toate ingredientele (mai putin smantana) si se lasa la rece 24 de ore. Se imparte in 3 parti si se coc 3 foi pe dosul tavii. Coca se intinde mai greu pt ca e destul de tare si contine si nuca, dar cu putina rabdare iese.

Se bate smantana si se face frisca dupa gustul fiecaruia, cu sau fara zahar.
Intre foi se pune frisca si ... aproape gata. Aproape, pentru ca se pune la rece sa se inmoaie foile min. 12 ore.

E o prajitura care nu are un aspect deosebit, dar are un gust absolut extraordinar, e racoroasa si poti mana la nesfarsit. Ca defect major: o incepi azi si o mananci poimaine.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tort Sacher

Am gasit aceasta reteta, cica originala, de tort Sacher si neaparat am vrut sa o testez. A iesit extraordinar de bun! Chiar...

Desert Tort Sacher
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.