Prajitura cu Mere si Prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 200 gr faina
  • 1 albus de ou
  • 170 gr unt
  • 1 lingura de apa
  • o cescuta de biscuiti sfarimati
  • 2 mere si 6 prune
  • 50 gr unt
  • Crema de brinza:
  • 250-300 gr ricotta
  • 3 oua
  • zahar - o ceasca

Mod de preparare

Am framintat pina a devenit destul de omogen.
Au urmat biscuitii sfarimati ceva mai grosolan ...

Merele curatate de coaja, de cotor si taiate cubulete cit unghia. Prunele fara simbure taiate si ele cam de aceeasi marime cu merele. Amestecate intre ele le-am asezat peste biscuiti. Era un strat gros inalt cit marginea de la aluat. Am pus vreo 5-6 virfuri de lingurita de unt (50 gr in total) ici si colo si am dat la cuptor aluatul, biscuitii si fructele, in cuptorul deja cald, la foc maricel cca 20 min. - adica pina am vazut fructele inmuiate.

Am pregatit crema de brinza, am amestecat cu furculita ...

Am scos tava din cuptor si am adaugat crema de brinza.
Inapoi la cuptor peste 30 min.. adica mai exact pina am vazut ca se coloreaza.

Am pudrat cu zahar pudra amestecat cu vanilie .... cind s-a racit putin.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de prune cu menta

Torturile rapide cu blat de biscuiti se potrivesc cel mai bine temperaturilor de afara in opinia mea,daca mai tinem cont si...

Tort de prune cu menta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj