Curatam merele, le taiem cuburi si presaram scortisoara.
Mixam cele 4 oua cu zaharul. Adaugam laptele si uleiul mixind in continuare. Adaugam coaja rasa de lamiie, faina amestecata cu praful de copt si cuburile de mere si amestecam cu o lingura.
Ungem cu putin unt si presaram faina o tava de 26 cm diametru, apoi varsam 1/2 din compozitia cu mere presaram nucile macinate pe toata suprafata si acoperim cu restul de aluat cu mere.
Coacem la 180°c cca 40-45 minute si facem proba cu scobitoarea.
Cred că această reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci am preluat reţeta...
Nuci umpluteEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj