Prajitura cu Mere si doua Creme, Vanilie si Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • -1 kg mere
  • Blat
  • -7 oua
  • -180 g zahar pudra
  • -3 linguri apa
  • -9-10 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • -2 lingurite cacao
  • Crema de vanilie
  • -2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • -800 ml lapte
  • -250 g unt / margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • -200 g zahar pudra
  • Crema de ciocolata
  • -400 g Finetti
  • -4 linguri ulei
  • Decor: ciocolata rasa

Mod de preparare

Preparare
Curatati merele de coaja si casuta samburilor, apoi taiati-le in felii subtiri.
Asezati feliile de mar, una langa alta, intr-un strat care sa acopere fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt.

Blat
Bateti spuma tare albusurile, apoi adaugati zaharul si apa in trei reprize, batatand bine de fiecare data, astfel incat zaharul sa fie complet topit.
Adaugati pe rand galbenusurile, mixand de fiecare data pana la incorporare.
Puneti faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecati usor prin rasturnare, de jos in sus, folosind o spatula.
Turnati ½ din compozitie peste feliile de mere si nivelati.
Inglobati cacao cernuta in restul de aluat, turnati peste stratul alb si nivelati din nou.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25- 30 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti blatul din tava pe un gratar si lasati la racit.
Transferati apoi blatul rasturnat pe un platou, astfel incat stratul de mere sa fie deasupra.
Indepartati hartie de copt si lasati in asteptare.

Crema de vanilie
Preparati budinca de vanilie cu lapte conform instructiunilor de pe plic.
Lasati la racit in vasul acoperit cu folie alimentare.
Intre timp, frecati untul / margarina Rama cu zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este complet dizolvat.
Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de unt in budinca de vanilie racita, mixand bine de fiecare data pana la omogenizare.
Puneti crema peste blatul racit si nivelati.
Dati la rece aprox 30 min.

Crema de ciocolata
Intr-un bol, amestecati crema de ciocolata Finetti cu uleiul, apoi intindeti-o peste crema de vanilie.
Presarati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru minim 1 ora.

Serviti feliata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Basbousa (reteta video)

Basbousa este o prajitura insiropata specifica Orientului Mijlociu si tarilor din Africa de Nord. Aceasta prajitura se face...

Basbousa (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj